Investera i solenergi

Processen

Kontakt och besök

Vi kommer gärna på besök! Oavsett om du kommit så långt att du redan bestämt dig för att investera i solenergi eller om du står inför de första trevande funderingarna, så avsätter vi gärna tid för ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte hos dig. Både nyttan som kostnaden för en solpanel är helt beroende av hur dina förutsättningar ser ut. På plats hos dig kan vi tillsammans resonera om hur en anläggning kan utformas. Kontakta oss på mail eller telefon så bokar vi in en första träff.

Kostnadsförslag

Många saker spelar in när vi tar fram din lösning. Vilken effekt du vill ha ut, vilka ytor vi har att jobba med och vilken investering du kan tänka dig att göra. När och om vi hittar en lösning som passar dina behov tar vi med oss de uppgifter som krävs för att göra ett kostnadsförslag och återkommer till dig inom kort.

Bygglov, bidrag och elnät

Innan du lägger beställningen behöver några praktiska förutsättningar falla på plats. Eventuella bidrag och bygglov ska sökas, ditt elnätsföretag ska informeras och du ska välja vilket elhandelsbolag du vill sälja din el genom. Hos din kommun får du information om vad som gäller för bygglovsansökan. Om du önskar så hjälper vi dig gärna med allt eller utvalda delar.

Beställning

När vi tillsammans tagit fram storlek på anläggning och upplägg skriver vi ett avtal, lägger en beställning och Windon levererar sedan materialet.

Installation och besiktning

Här finns olika vägar att gå. Vi erbjuder materialpaket för den som önskar sköta installationen på egen hand eller om så önskas så tar vi hand om allt. Om du gör jobbet själv krävs endast en behörig elektriker för att anläggningen ska bli helt klar. När installationen är färdig ska elektrikern även göra en anmälan till elnätsbolaget som sedan utför en tillsyn hos dig samt byter din elmätare.

Drift och skötsel

Windons solpaneler är ensamma på marknaden med ett etsat glas som både genererar fler kWh samt är självrengörande vilket gör att du slipper underhåll. Med 50 års produktgaranti och 25 års effektgaranti kan du räkna med att dina paneler levererar hög kvalitet i många år framöver.

KTH förklarar processen!

Kungliga Tekniska högskolan har gjort en kort film som beskriver processen och hur vi hjälper dig att investera i solenergi.